Barcelona

Jag och Klas har varit i Barcelona tre dagar tillsammans med Emma och Johan. En himla rolig och mysig liten tripp må jag säga. Och Barcelona var ju inte att klaga på. Vi hade till att börja med jättefint väder förutom en lite småregnig förmiddag en dag, förutom det var det t-shirt och shorts som gällde. Vi bodde väldigt centralt, i början på de gotiska kvarteren och knappt 100 meter från huvudgatan La Rambla. Vi besökte en häftig marknad, La Boqueria där vi köpte frukt, smoothies och torkad frukt. Vi höll oss mestadels borta från La Rambla förutom när vi köpte Starbucks. Haha.
 
Vi har gått väldigt mycket, särskilt första dagen när vi bestämde att vi skulle vara turister till 100%. Gick ända upp till Park Güell och längs vägen var det flera sevärdheter/häftiga byggnader. Efter Park Güell, som var himla mysigt att strosa runt i och man fick en bra blick över Barcelona stad, gick vi ner mot Sagrada Familia. Så Jäkla Häftig kyrka som de började bygga på redan på 1880-talet och som de idag fortfarande bygger på. Vi kollade in Arc de Triomf, stranden, katedralen i de gotiska kvarteren. De gotiska kvarteren kan jag verkligen rekommendera, små gränder och små mysiga butiker och bra restauranger. Vi hängde även på stranden en eftermiddag, väldigt skönt att vila benen efter allt promenerande. Och vi hann även med att shoppa lite.
 
Vi har väl främst käkat tapas på restaurang, såklart, men vi besökte även Hard Rock Café en kväll och drack goda drinkar. Öl, vin och sangria har det blivit, glass, våffla, smoothies och frukt. En riktig ätarsemester! Det var inga ficktjuvar som lyckades sno våra väskor eller pengar, håll dock jävligt hårt i väskan var vi än va. Haha! En härlig liten tripp med fint sällskap och nu kan jag bocka av Barcelona på min reselista.
 
 
Allmänt | |
Upp